Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Результати публічного обговорення пропозицій щодо змін до Положення про розрахунок та оприлюднення UONIA

Результати публічного обговорення пропозицій щодо змін до Положення про розрахунок та оприлюднення UONIA

Національний банк України повідомляє про завершення публічного обговорення пропозицій щодо змін до Положення про розрахунок та оприлюднення Українського індексу міжбанківських ставок овернайт (UONIA) (далі – Зміни до Положення про UONIA).

На першому етапі публічного обговорення Зміни до Положення про UONIA були розглянуті на засіданні Контактної групи грошового та валютного ринків (далі – контактна група), яке відбулося 02 серпня 2021 року. Під час засідання зауважень та пропозицій до Змін до Положення про UONIA не надійшло, члени контактної групи підтримали внесені на розгляд пропозиції.

На другому етапі, що тривав із 28 жовтня до 28 листопада 2021 року, Національний банк розмістив Інформаційне повідомлення щодо Змін до Положення про UONIA на сторінках свого офіційного Інтернет-представництва та запропонував усім бажаючим надавати свої зауваження та пропозиції. У визначений термін зауважень та пропозицій від зацікавлених осіб не надійшло.

Водночас у відповідний період Національний банк отримав експертний відгук від представників Департаменту казначейства Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР, Лондон), які відзначили, що запропоновані зміни до методології розрахунку UONIA допоможуть посилити цей індекс. Експерти ЄБРР також висловили думку, що стратегію переходу до розрахунку UONIA без урахування угод між банками та Національним банком можна урізноманітнити, визначивши додаткові тригери на основі показників глибини/ліквідності міжбанківського кредитного ринку України.

Зміни до Положення про UONIA найближчим часом будуть унесені на розгляд Правління Національного банку.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини