Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Розпочинається обговорення змін до Положення про порядок здійснення оверсайту платіжної інфраструктури в Україні

Розпочинається обговорення змін до Положення про порядок здійснення оверсайту платіжної інфраструктури в Україні

Національний банк пропонує для обговорення проєкт змін до Положення про порядок здійснення оверсайту платіжної інфраструктури в Україні (далі – проєкт Положення).

Проєкт Положення розроблено з метою підвищення рівня стабільності та надійності функціонування платіжної інфраструктури України, зокрема запобігання реалізації ризиків в умовах воєнного стану завдяки удосконаленню оверсайту платіжної інфраструктури. 

У зв’язку з цим Національний банк пропонує:

  • розширити критерії, на підставі яких визначається важливість об’єктів оверсайту;
  • оновити норми, що зобов’язують важливих об’єктів оверсайту інформувати Національний банк про істотні інциденти порушення безперервності їхньої діяльності;
  • уточнити вимоги стосовно внутрішніх контролів у діяльності об’єктів оверсайту;
  • визначити додаткові заходи забезпечення безперервності діяльності для важливих об’єктів оверсайту, включаючи операторів системно важливої платіжної системи та важливих платіжних систем;
  • поширити ці та інші вимоги на операторів платіжних систем-нерезидентів у частині діяльності платіжних систем на території України. 

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями:  

Зауваження та пропозиції до проєкту Положення приймаються згідно з формою надання зауважень та пропозицій до 18 липня 2024 року включно.

Теги
Документи
Your browser does not support SVGs
Проєкт постанови (pdf)
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Проєкт постанови (docx)
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Аналіз впливу проєкту постанови (pdf)
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Порівняльна таблиця до проєкту постанови (pdf)
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Порівняльна таблиця до проєкту постанови (docx)
Завантажити
Подати пропозиції

Пропонуємо заповнити форму для подання зауважень і пропозицій до оприлюдненого проєкту нормативно-правового акта Національного банку України.

Увага! Національний банк України не приймає до розгляду та видаляє з форми надані коментарі, зауваження та пропозиції, які не стосуються предмету правового регулювання проєкту нормативно-правового акта Національного банку України Видаленню підлягають коментарі, зауваження / пропозиції, що містять висловлювання щодо пропаганди війни, порушення територіальної цілісності України, вчинення терористичних актів, ненависті, насильства, жорстокості, дискримінації за расовою, етнічною, статевою, релігійною, соціальною ознаками, ненормативну лексику або недостовірну інформацію, яка принижує честь, гідність, професійні навички або ділову репутацію членів Правління Національного банку України та інших службовців Національного банку України, членів Ради Національного банку України, а також завдають шкоду діловій репутації Національного банку України.

Не відправилася пропозиція? Повідомте нам.

Не відправилася пропозиція?
ПОВІДОМИТИ

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини