Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Розроблено порядок відкриття і закриття рахунків виборчих фондів

На виконання вимог Виборчого кодексу України (далі – Кодекс), що набрав чинності 01 січня 2020 року, Національний банк України розробив порядок відкриття і закриття рахунків виборчих фондів.

Кодексом уніфіковані правові основи для підготовки і проведення виборів Президента України, народних депутатів України та місцевих виборів.

Порядок відкриття і закриття рахунків виборчих фондів відповідно до норм Кодексу встановлюється Національним банком України за погодженням з Центральною виборчою комісією.

Тож центральний банк розробив проєкт постанови Правління Національного банку України "Про Порядок відкриття і закриття рахунків виборчих фондів" (далі – Проєкт), що пропонується для громадського обговорення.

Зокрема у документі йдеться про врегулювання таких питань:

  • визначення порядку відкриття і закриття рахунків виборчих фондів;
  • встановлення обов’язку банкам повідомляти:
    • Центральну виборчу комісію та Національне агентство з питань запобігання корупції про відкриття рахунків виборчих фондів кандидатів на пост Президента України, політичної партії, яка висунула кандидатів у народні депутати України у загальнодержавному виборчому окрузі та їх реквізити;
    • регіональне або територіальне представництво Центральної виборчої комісії та Національне агентство з питань запобігання корупції про відкриття поточного рахунку виборчого фонду кандидата у народні депутати України у загальнодержавному виборчому окрузі та його реквізити;
    • територіальну виборчу комісію про відкриття рахунків виборчих фондів організації політичної партії, яка висунула виборчий список, кандидата в депутати в багатомандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости села, селища та їх реквізити.

Аналіз регуляторного впливу цього Проєкту.

Зауваження та пропозиції до Проєкту приймаються до 28 березня 2020 року на поштову та електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса: [email protected]

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини