Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Розширено коло учасників Кредитного реєстру НБУ

Розширено коло учасників Кредитного реєстру НБУ

Коло учасників Кредитного реєстру Національного банку України, які надають інформацію до реєстру та мають можливість отримувати відомості з нього, розширюється. Крім банків і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, учасниками реєстру будуть фінансові компанії та кредитні спілки.

Відповідні зміни встановлені оновленим Положенням про Кредитний реєстр Національного банку України відповідно до Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії". У Положенні також визначається:

  • зниження розміру порогового значення надання інформації кредитодавцями (банками, фінансовими компаніями, кредитними спілками) та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб до Кредитного реєстру до 50 тисяч гривень;
  • зниження розміру порогового значення надання інформації з Кредитного реєстру до 10 мінімальних заробітних плат (80 000 грн – з 01 квітня 2024 року відповідно до Закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік");
  • розширення переліку інформації, яку кредитодавці та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб надаватимуть / отримуватимуть до/з Кредитного реєстру.

Також затверджено Положення про взаємодію фінансових компаній та кредитних спілок з Національним банком щодо Кредитного реєстру Національного банку України, в якому, зокрема, визначено:

  • порядок надання фінансовими компаніями та кредитними спілками уточненої інформації до Кредитного реєстру Національного банку України;
  • порядок надання фінансовій компанії / кредитній спілці інформації з Кредитного реєстру та детальний перелік такої інформації.

Вищезазначені зміни затверджено постановами Правління Національного банку України:

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини