Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Ще безпечніші платежі: EMV 3-D Secure в НПС “ПРОСТІР”

Ще безпечніші платежі: EMV 3-D Secure в НПС “ПРОСТІР”

Національна платіжна система “Український платіжний простір” (далі – НПС “ПРОСТІР”) завершила імплементацію технології EMV 3-D Secure версії 2.2.0 (далі – EMV 3-D Secure). Тож покупки в мережі Інтернет для власників карток ПРОСТІР ставатимуть ще більш безпечними.

“Останнім часом кількість та обсяги операцій у мережі Інтернет постійно зростають, і пандемія тільки пришвидшила цей процес. Тому підвищення безпеки платежів стає вимогою часу для усіх учасників платіжного ринку, – зазначив заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан. –  Ми впевнені, що впровадження  технології EMV 3-D Secure стане новим важливим етапом розвитку національної платіжної системи та надасть її користувачам додатковий захист платежів”.

Успішну імплементацію технології НПС “ПРОСТІР” здійснила спільно з компанією Visiona sp. z o.o. Технологія представлена рішенням Directory Server, сертифікованим у EMVCo, та має відповідний лист-підтвердження (Letter of Approval).

Як це працюватиме?

До кінця цього року НПС “ПРОСТІР” надасть специфікацію усім банкам-учасникам системи для подальшої реалізації технології. Після її інтеграції банками-емітентами під час здійснення платежів власники платіжних карток ПРОСТІР підтверджуватимуть здійснення операцій за допомогою введення унікального цифрового коду. Цей код банк-емітент надсилатиме у смс-повідомленні на мобільний телефон власника картки.

Такий код може бути використаний для підтвердження операції тільки один раз. Завдяки цьому вдасться максимально знизити ризик здійснення неправомірних та шахрайських дій щодо платіжної картки в мережі Інтернет.

Які переваги надає технологія?

EMV 3-D Secure повністю задовольняє вимоги європейської платіжної директиви PSD2 щодо використання суворої автентифікації та забезпечує надійний захист операцій електронної комерції.

Завдяки її впровадженню посилюється безпека платежів в Інтернеті.

Торговці зможуть забезпечити захист покупок як на вебсайтах, так і в мобільних застосунках. Це також має скоротити час покупок та кількість відмов.

Як свідчить досвід, використання EMV 3-D Secure дозволяє підвищити рівень конверсії платежів (тобто збільшити частку успішних платежів). Відповідно це робить взаємодію із власниками карток ПРОСТІР ще вигіднішою для торговців.

Крім того, технологія надає можливість використовувати автентифікацію на основі ризиків. Банки – емітенти карток ПРОСТІР завдяки EMV 3-D Secure зможуть отримувати від торговців та обробляти велику кількість даних, що допоможе їм краще зрозуміти платіжну поведінку своїх клієнтів та точніше визначати потенційні ризики, поліпшуючи таким чином процес автентифікації.

Довідково

EMV – міжнародний стандарт для операцій із банківськими картками, що мають чип,  розроблений для підвищення рівня безпеки фінансових операцій.

EMVCo – це консорціум із стандартизації у сфері електронних платежів, учасниками якого є шість найбільших платіжних систем: Visa, MasterCard, JCB, American Express, China UnionPay і Discover.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини