Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Ще один лайф-страховик отримав валютну ліцензію

Ще один лайф-страховик отримав валютну ліцензію

Національний банк України 26 травня 2021 року ухвалив рішення видати ПРАТ "CК "УНІКА ЖИТТЯ" (ЄДРПОУ 34478248) ліцензію на здійснення валютних операцій (здійснення розрахунків у іноземній валюті на території України за договорами страхування життя).

Отже, вже п’ять лайф-страховиків в Україні мають таку ліцензію.

ПрАТ "СК "УНІКА ЖИТТЯ" займала п’яте місце на ринку страхування життя за розміром активів за балансом (1,44 млрд грн) та п’яте місце за розміром страхових резервів (916 млн грн) станом на 31 березня 2021 року.

Частка ринку компанії за сформованими страховими резервами становить 7,2% від загального обсягу резервів зі страхування життя.

У 2020 році ліцензію на здійснення валютних операцій вже отримали: АТ "СК "ТАС" (приватне) (ЄДРПОУ 30929821), ТДВ "СК "АРКС ЛАЙФ" (ЄДРПОУ 35692536), ПРАТ "ГРАВЕ УКРАЇНА СТРАХУВАННЯ ЖИТТЯ" (ЄДРПОУ 25399836) та ПРАТ "МЕТЛАЙФ" (ЄДРПОУ 32109907).

Нагадаємо, можливість для страхових компаній, які надають послуги зі страхування життя, отримати валютну ліцензію була реалізована завдяки ухваленню Закону України "Про валюту і валютні операції" у межах валютної лібералізації.

Наявність у страхових компаній права здійснювати валютні операції сприяє розвитку ринку страхування в Україні завдяки збільшенню привабливості продуктів для кінцевих споживачів, залученню нових клієнтів та пожвавленню конкуренції на ринку. Своєю чергою страхувальники з метою мінімізації валютних ризиків отримують можливість укладати договори страхування життя у іноземній валюті, а також отримувати виплати у іноземній валюті.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини