Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Сім гравців поповнили ринок фінансових послуг та зареєстровано дві колекторські компанії

Сім гравців поповнили ринок фінансових послуг та зареєстровано дві колекторські компанії

Національний банк України ухвалив рішення внести п’ять компаній – ТОВ “ФК “ФАКТОР СЕРВІС” (ЄДРПОУ 44426507), ТОВ “ФК “ФІНМАРКЕТ” (ЄДРПОУ 44630255), ТОВ “ФК “СТІДВА” (ЄДРПОУ 43959808), ТОВ “ФК “МАРКЕТМЕЙКЕР” (ЄДРПОУ 44605119) та ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ПУНГ” (ЄДРПОУ 43970994) – до Державного реєстру фінансових установ.

Також до Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів унесено інформацію щодо ТОВ “ЮКРЕЙНІАН ІНШУРЕНС БРОКЕР” (ЄДРПОУ 44572763) та ПРЕДСТАВНИЦТВА “ЗАТСБ “РІНКОС ІНШУРАНС СОЛЮШНС” (ЄДРПОУ 26635138).

Крім того, чотири з п’яти нових зареєстрованих фінкомпаній – ТОВ “ФК “ФАКТОР СЕРВІС”, ТОВ “ФК “ФІНМАРКЕТ”, ТОВ “ФК “СТІДВА” та ТОВ “ФК “МАРКЕТМЕЙКЕР” – отримали ліцензії на надання фінансових послуг.

Так, ТОВ “ФК “ФІНМАРКЕТ”, ТОВ “ФК “СТІДВА” та ТОВ “ФК “МАРКЕТМЕЙКЕР” отримали по три ліцензії: на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання послуг з факторингу. ТОВ “ФК “ФАКТОР СЕРВІС” отримало одну ліцензію на надання послуг з факторингу.

У свою чергу ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ПУНГ” на сьогодні ще не має ліцензій на надання фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 10 грудня 2021 року.

Крім того, Національний банк продовжує реєструвати колекторські компанії – ТОВ “КОЛЕКТОРСЬКА КОМПАНІЯ ФАКТОР” (ЄДРПОУ 44573150) та ТОВ “ГРОШІ 247” (ЄДРПОУ 41803222) набули статусу колекторських компаній.

Таким чином, на сьогодні Національний банк зареєстрував вже 59 колекторських компаній.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

Інформацію про зареєстровані колекторські компанії розміщено на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку за посиланням. Доступ до неї є цілодобовим та безоплатним. Завдяки інформації з реєстру кредитодавці і споживачі фінансових послуг завжди зможуть перевірити відомості про колекторську компанію.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини