Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Система BankID НБУ: підсумки роботи у І кварталі 2023 року

Система BankID НБУ: підсумки роботи у І кварталі 2023 року

Національний банк України продовжує розвивати та дбати про безперервну роботу Системи BankID НБУ, адаптуючи її до реалій часу та потреб учасників. Зокрема, упродовж І кварталу 2023 року система продовжувала функціонувати безперебійно та надійно.

Загальна кількість успішних запитів через Систему BankID НБУ за І квартал 2023 року становила 7,97 млн запитів, що на 15% більше, ніж у попередньому кварталі.

Крім того, в І кварталі цього року в Системі BankID НБУ успішно запроваджено диференційовані тарифи, що, зокрема, сприяло зростанню кількості ідентифікацій на користь комерційних абонентів – надавачів послуг. Цей показник у І кварталі 2023 року зріс на третину (на 35%), якщо порівнювати з IV кварталом 2022 року.

На 01 квітня 2023 року Система BankID НБУ налічувала 131 учасника: 39 банків-ідентифікаторів та 92 абоненти – надавачі послуг.

За січень–березень 2023 року до неї підключилися чотири нові комерційні надавачі послуг, зокрема:

  • національний мобільний оператор Київстар – його абоненти передплаченого зв’язку в мобільному додатку зможуть здійснити ідентифікацію та верифікацію для переходу на контрактну форму обслуговування;
  • компанія постачальник електроенергії та газу ТОВ "Київські енергетичні послуги" (Yasno) – її клієнти мають можливість дистанційно укласти договір для подальшого отримання послуг, використовуючи Систему BankID НБУ.

Під час повномасштабної війни Системи BankID НБУ надає можливість мільйонам українців дистанційно отримувати державні та фінансові послуги.  Її важливість високо оцінюють міжнародні та українські експерти, зокрема у І кварталі 2023 року Національний банк отримав кілька відзнак за розвиток Системи BankID НБУ:

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини