Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Скасовано обов’язок небанківських установ, що вже мають діючу ліцензію на переказ коштів, надати регулятору інформаційну довідку

Скасовано обов’язок небанківських установ, що вже мають діючу ліцензію на переказ коштів, надати регулятору інформаційну довідку

Національний банк України пом’якшив вимоги до небанківських установ, що вже мають діючу ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.

Йдеться про скасування обов’язку вищезазначених небанківських установ надати Національному банку інформаційну довідку щодо умов та порядку надання небанківською установою послуг з переказу коштів.

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року Національний банк суттєво спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, скасувавши обов’язок небанківської установи узгоджувати з Національним банком внутрішні правила про переказ коштів. У зв’язку з цим усі існуючі учасники платіжного ринку замість внутрішніх правил мали надати Національному банку інформаційну довідку щодо умов та порядку надання небанківською установою послуг із переказу коштів у формі опитувальника за встановленим зразком.

Наразі скасовано обов’язок існуючих учасників платіжного ринку надати Національному банку інформаційну довідку. Небанківські установи, що вже мають діючу ліцензію на переказ коштів, можуть здійснювати діяльність на підставі раніше узгоджених внутрішніх правил, надавати регулятору інформаційну довідку таким установам необхідно виключно у разі зміни умов та порядку надання ними послуг із переказу коштів.

Це дасть можливість уникнути додаткового документального навантаження на учасників ринку платіжних послуг.

Таке рішення затверджене постановою Правління Національного банку України від 27 грудня 2019 року № 161 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 листопада 2019 року №128" та набирає чинності з 04 січня 2020 року.

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини