Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Справу щодо правопорушення страхової компанії "АРКС" закрито

Національний банк закрив провадження у справі про правопорушення Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "АРКС" (ПрАТ "СК "АРКС").

Відповідне рішення ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності небанківських фінансових установ Національного банку на засіданні 27 листопада 2020 року після розгляду клопотання страховика. 

Провадження у цій справі розпочав попередній регулятор, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі – Нацкомфінпослуг) у зв’язку із невиконанням страховиком розпорядження від 14 червня 2018 року № 958. 

Національний банк отримав цю справу від Нацкомфінпослуг у статусі "незавершена" під час приймання функцій із регулювання та нагляду за ринком небанківських фінансових послуг.

Нацкомфінпослуг зобов’язала ПрАТ "СК "АРКС" усунути порушення вимог пункту 36.2 статті 36 Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" при врегулюванні відносин за відповідним договором обов’язкового страхування.

ПрАТ "СК "АРКС" оскаржило розпорядження Нацкомфінпослуг № 958 у суді. Відповідно Нацкомфінпослуг зупинила провадження у справі про невиконання цього розпорядження, про що прийнято розпорядження від 14 серпня 2020 року № 1437.

За результатами судового розгляду позову ПрАТ "СК "АРКС" про визнання протиправним розпорядження Нацкомфінпослуг від 14 червня 2018 року № 958 у судах першої (21.04.2020) та апеляційної (29.09.2020) інстанцій відповідний пункт зазначеного розпорядження був визнаний протиправним та скасований.
 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини