Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Справу щодо правопорушення страхової компанії "ПЗУ Україна" закрито

Національний банк закрив провадження у справі про правопорушення Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "ПЗУ Україна" (ПрАТ "СК "ПЗУ Україна").

Відповідне рішення ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності небанківських фінансових установ на засіданні 18 грудня 2020 року після розгляду клопотання страховика. 

Провадження у цій справі розпочав попередній регулятор, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі – Нацкомфінпослуг) за скаргою громадянина та у зв’язку із порушенням страховиком вимог статті 6 ЗУ "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг". Йдеться про порушення вимог до договорів про надання фінансових послуг.

Національний банк отримав цю справу від Нацкомфінпослуг у статусі "незавершена" під час приймання функцій із регулювання та нагляду за ринком небанківських фінансових послуг.

У зв’язку із тим, що на дату розгляду справи про правопорушення громадянином подано позов про стягнення страхового відшкодування із ПрАТ "СК "ПЗУ Україна" до суду, Нацкомфінпослуг зупинила провадження у справі.

За результатами судового розгляду позову, у судах першої (24.06.2020) та апеляційної (07.10.2020) інстанцій, громадянину відмовлено у задоволенні позовних вимог про стягнення страхового відшкодування із ПрАТ "СК "ПЗУ Україна".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини