Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховик розпочав добровільний вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля, ще одному страховику розширено обсяг ліцензії

Страховик розпочав добровільний вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля, ще одному страховику розширено обсяг ліцензії

Національний банк України надав дозвіл ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ СТРАХОВА КОМПАНІЯ “ЕНЕРГОРЕЗЕРВ” (ЄДРПОУ 22910777) на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу товариства з ринку.

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля страховик зобов’язаний звернутися до Національного банку із заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Рішення про вихід з ринку та затвердження плану виходу з ринку ПРАТ СК “ЕНЕРГОРЕЗЕРВ” шляхом виконання страхового портфеля  були ухвалені на загальних зборах акціонерів зазначеної компанії (протокол від 30 квітня 2024 року).

 Відповідно до звітності ПРАТ СК “ЕНЕРГОРЕЗЕРВ” за 2023 рік страховий портфель компанії формувався в основному за рахунок платежів з медичного страхування – 59% та КАСКО – 22%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 16,6 млн грн, страхові резерви – 5,8 млн грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 5 млн грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,04%.

Крім того, на підставі власної заяви ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА “СТРАХОВА КОМПАНІЯ “ТАС” (ЄДРПОУ 30929821) (далі – АТ “СК “ТАС”) Національний банк надав погодження розширення обсягу ліцензії компанії на здійснення діяльності із прямого страхування та вхідного перестрахування за класами страхування:

  • 1 – страхування від нещасного випадку (у тому числі на випадок виробничої травми та професійного захворювання);
  • 2 – страхування на випадок хвороби (у тому числі медичне страхування).

З урахуванням вищезазначеного розширення ліцензія АТ “СК “ТАС” вважається переоформленою.

Відповідно до звітності АТ “СК “ТАС” за 2023 рік страховий портфель компанії сформовано переважно за договорами накопичувального страхування (81% страхових премій). Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 581,8 млн грн, страхові резерви – 4 201,5 млн грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 261,6 млн грн. Частка компанії за обсягом сформованих страхових резервів на ринку страхування життя становить 21,3%.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 03 червня 2024 року.

Довідково

Процедура виходу з ринку страховика встановлена Положенням про добровільний вихід з ринку страховика та передачу страховиком страхового портфеля, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 25.12.2023 № 184 (зі змінами).

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини