Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховик розпочав вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля

Страховик розпочав вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля

Національний банк України надав дозвіл АТ “CК “ОПІКА” (ЄДРПОУ 32670627) на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу товариства з ринку.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 1 квітня 2024 року.

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля АТ “СК “ОПІКА” зобов’язане звернутися до Національного банку України з заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Рішення про:

  • вихід АТ “СК “ОПІКА” з ринку шляхом виконання страхового портфеля;затвердження Плану виходу АТ “СК “ОПІКА” з ринку шляхом виконання страхового портфеля;
  • було ухвалене на загальних зборах акціонерів АТ “СК “ОПІКА” (протокол від 7 березня 2024 року).

Відповідно до поданої АТ “СК “ОПІКА” звітності за 2023 рік страховий портфель компанії формувався за рахунок платежів із медичного страхування (безперервне страхування здоров’я) – 65%, страхування від нещасних випадків – 13%, страхування наземного транспорту (крім залізничного) – 10%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 9 871 тис. грн, сформовані страхові резерви – 1 194 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 4 554 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,02%.

Довідково

Процедура виходу з ринку страховика встановлена Положенням про добровільний вихід з ринку страховика та передачу страховиком страхового портфеля, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 25.12.2023 № 184 (зі змінами).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини