Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензії

Страховику анульовано ліцензії

Національний банк України застосував до страхової компанії ПРАТ "СК "АСКО-МЕДСЕРВІС" (ЄДРПОУ 13550765) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило на засіданні 26 липня 2022 року.

Національним банком у першій половині лютого цього року було призначено проведення позапланової інспекційної перевірки зазначеної страхової компанії. Фахівцями Департаменту інспектування Національного банку встановлено та зафіксовано факти відмови у проведенні перевірки. Так, страховик не забезпечив надання інформації, пояснень, документів, копій документів щодо предмета перевірки, а також не надав доступу до інформаційних систем. Це унеможливило здійснення Національним банком позапланової інспекційної перевірки ПРАТ "СК "АСКО-МЕДСЕРВІС".

Відмова небанківської фінансової установи в проведенні перевірки, зокрема ненадання документів, інформації щодо предмета перевірки, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами чинного законодавства, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності 27 липня 2022 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами страхування, що зазначені у відкликаних ліцензіях. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

У 2021 році за заявою ПРАТ "СК "АСКО-МЕДСЕРВІС" у компанії відкликано ліцензію з обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини