Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензії

Страховику анульовано ліцензії

Національний банк України анулював АСК “ОМЕГА” (ЄДРПОУ 21626809) ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів). Структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України.

Таке рішення Правління Національного банку України ухвалило 23 лютого 2023 року, яке набирає чинності з 24 лютого 2023 року.

Невідповідність структури власності небанківської фінансової установи вимогам законодавства України є підставою для анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг відповідно до статті 381 Закону України “Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг”.

Згідно з останньою поданою АСК “ОМЕГА звітністю за 9 місяців 2022 року станом на 30 вересня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 91 748 тис. грн, вартість активів – 440 902 тис. грн, страхові резерви – 62 764 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,38%.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини