Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензії

Страховику анульовано ліцензії

Національний банк України анулював ТДВ “СК “СПЕЙР” (ЄДРПОУ 39213513) всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило 11 травня 2023 року.

Національним банком у лютому-березні цього року було проведено позапланову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії. За результатами інспектування встановлено повторне порушення ліцензійних умов –  страховик не дотримується обов’язкових нормативів.

Нагадаємо, 02 вересня 2022 року до ТДВ “СК“СПЕЙР” вже було застосовано захід впливу за аналогічні порушення ліцензійних умов.

Виявлення факту повторного порушення надавачем фінансових послуг ліцензійних умов є підставою для ухвалення рішення про анулювання ліцензій. Це передбачено вимогами законодавства України, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про анулювання ліцензій набирає чинності з 12 травня 2023 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами страхування, що зазначені у відкликаних ліцензіях. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини