Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензії

Страховику анульовано ліцензії

Національний банк України анулював ПРАТ СК "ГЛОБАЛІС ІНШУРЕНС СОЛЮШЕНС" (ЄДРПОУ 24735858) всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило 04 січня 2024 року.

Національний банк у вересні-жовтні цього року вжив заходи для проведення позапланової інспекційної перевірки зазначеної страхової компанії. У зв'язку з ненаданням страховиком документів, інформації щодо предмета перевірки встановлено факт відмови ПРАТ СК "ГЛОБАЛІС ІНШУРЕНС СОЛЮШЕНС" у проведенні перевірки Національним банком.

Встановлення факту відмови небанківської фінансової установи у проведенні перевірки Національним банком України є підставою для ухвалення рішення про анулювання ліцензій. Це визначено вимогами законодавства України, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" та підпункту 4 пункту 5 розділу ІІ Положення про анулювання ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у період дії воєнного стану, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 22 грудня 2022 року № 247.

Відповідно до абзацу першого пункту 18 розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії" надавачі фінансових послуг, які до дня введення в дію цього Закону порушили вимоги законодавства про регулювання діяльності з надання фінансових послуг, несуть відповідальність відповідно до законодавства України, що діяло на день вчинення таких порушень. 

Рішення про анулювання ліцензій набирає чинності з 05 січня 2024 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами страхування, що зазначені у відкликаних ліцензіях. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини