Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензію

Страховику анульовано ліцензію

Національний банк України застосував до ПРАТ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ФОРМІКА" (ЄДРПОУ 22917331) захід впливу у вигляді анулювання (відкликання) ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Таке рішення Правління Національного банку прийняло 27 грудня 2023 року.

Нагадаємо,  30 жовтня 2023 року до цього страховика за порушення вимог законодавства, а саме за недотримання страховиком станом на 30 червня 2023 року нормативу платоспроможності та достатності капіталу, було застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій.

Недотримання нормативу зумовлене виключенням з 30 червня 2023 року зі складу прийнятних активів земельних ділянок та об’єктів житлової нерухомості відповідно до вимог постанови Правління Національного банку України від 06.03.2022 № 39 «Про врегулювання діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації».  

Страховик не усунув порушення, які стали підставою для тимчасового зупинення ліцензій, та не подав звіт до Національного банку про усунення порушень і засвідчені належним чином документи, що підтверджують усунення порушень.

Рішення про анулювання (відкликання) ліцензій набирає чинності з 28 грудня 2023 року.

Довідково

ПРАТ "СК "ФОРМІКА" здійснює діяльність у сегменті non-life.

Згідно з даними звітності за 9 місяців 2023 року ПРАТ "СК" ФОРМІКА" отримала 1 414 тис. грн страхових премій, здійснила 466 тис. грн страхових виплат. Частка ринку компанії за дев’ять місяців 2023 року за страховими преміями становила 0,005%, загальна сума активів – 48 215 тис. грн, страхові резерви – 722 тис. грн.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини