Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику поновлено дію ліцензій

Страховику поновлено дію ліцензій

Національний банк України поновив ПрАТ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ГРАНДВІС" (ЄДРПОУ 22821660) дію ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив 05 лютого 2024 року.

Захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій із зобов’язанням усунути порушення до 20 грудня 2023 року до ПрАТ "СК "ГРАНДВІС" було застосовано 20 листопада 2023 року у зв’язку з невиконанням страховиком рішення Комітету від 24.04.2023 № 21/740-рк «Про зобов’язання ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА “СТРАХОВА КОМПАНІЯ “ГРАНДВІС” вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення». Це рішення прийняте у зв’язку з порушенням ПрАТ "СК "ГРАНДВІС" нормативу платоспроможності та достатності капіталу, а також порушенням вимог до ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності.

На підтвердження виконання (усунення) зазначених у рішенні Комітету порушень страховик надав Національному банку інформацію та подав відповідні підтвердні документи, а також відкоригував звітність за попередні звітні періоди.

Рішення Комітету набирає чинності з 06 лютого 2024 року.

Довідково

ПрАТ "СК "ГРАНДВІС", якому Національний банк поновив дію ліцензій, здійснює діяльність у сегменті non-life.

За результатами аналізу звітності за дев’ять місяців 2023 року страхова компанія отримала 4 884 тис. грн страхових премій (частка ринку – 0,02%) та здійснила 716 тис. грн страхових виплат. Загальна сума активів компанії – 41 568 тис. грн, страхові резерви – 3 257 тис. грн.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини