Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховій компанії анульовано ліцензії

Страховій компанії анульовано ліцензії

Національний банк застосував до ТДВ "ЄВРОПЕЙСЬКА СТРАХОВА ГРУПА" (ЄДРПОУ 40521575) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило 30 листопада 2023 року.

11 вересня 2023 року рішенням Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг до ТДВ "ЄВРОПЕЙСЬКА СТРАХОВА ГРУПА" застосовано захід впливу, відповідно до якого за неподання звітності до Національного банку за І квартал 2023 року та перше півріччя 2023 року страховику було тимчасово зупинено всі ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг та зобов'язано усунути порушення, що стали причиною для тимчасового зупинення ліцензій, до 26 вересня 2023 року.

ТДВ "ЄВРОПЕЙСЬКА СТРАХОВА ГРУПА" не усунуло порушення, які стали підставою для зупинення всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а також не подало звітність страховика до Національного банку за дев’ять місяців 2023 року. Отже, страховик не виконав вимоги рішення Національного банку про усунення виявлених порушень законодавства, що регулює надання фінансових послуг.

Рішення про анулювання ліцензій набирає чинності 01 грудня 2023 року.

Довідково

Страховик, до якого Національний банк застосував зазначений захід впливу, здійснює діяльність з добровільних видів страхування, інших, ніж страхування життя.

За даними останньої поданої до Національного банку звітності ТДВ "ЄВРОПЕЙСЬКА СТРАХОВА ГРУПА" за дев’ять місяців 2022 року розмір страхових платежів становив 2 542,2 тис. грн, активи за балансом – 63 788,0 тис. грн, страхові резерви – 576,0 тис. грн, страхові  виплати – 39,4 тис. грн.


 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини