Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховій компанії анульовано ліцензії через здійснення ризикової діяльності

Страховій компанії анульовано ліцензії через здійснення ризикової діяльності

Національний банк України за результатами проведеної позапланової інспекційної перевірки ухвалив рішення застосувати до страхової компанії ТДВ "СК "АСКОР" (ЄДРПОУ 43024082) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування.

Відповідне рішення Правління Національного банку ухвалило на засіданні 14 вересня 2021 року.

Департамент виїзних перевірок Національного банку в червні цього року здійснив позапланову інспекційну перевірку зазначеної страхової компанії. За результатами перевірки було виявлено ознаки здійснення страховиком ризикової діяльності, що полягала в систематичному формуванні страхових резервів у недостатньому розмірі. Також ТДВ "СК "АСКОР" отримало актив, що не належить до прийнятних активів, не дотримуючись водночас мінімального розміру покриття нормативу платоспроможності та достатності капіталу.

Установлений Правлінням Національного банку факт здійснення ТДВ "СК "АСКОР" ризикової діяльності, що загрожує інтересам кредиторів товариства, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами чинного законодавства, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності з 14 вересня 2021 року. З цього дня зазначена страхова компанія втрачає право укладати нові договори страхування та договори страхування, які збільшують зобов'язання щодо раніше укладених договорів страхування. Водночас відкликання ліцензії не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг, укладеними до дати набрання чинності рішенням про відкликання ліцензій.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини