Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Суд підтвердив право Національного банку на примусову реалізацію спортивно-оздоровчого комплексу "Люстдорф" у рахунок погашення боргу АТ "ІМЕКСБАНК"

Суд підтвердив право Національного банку на примусову реалізацію спортивно-оздоровчого комплексу "Люстдорф" у рахунок погашення боргу АТ "ІМЕКСБАНК"

Національний банк отримав право на примусову реалізацію спортивно-оздоровчого комплексу "Люстдорф" у Одесі в рахунок погашення 309 млн грн заборгованості АТ "ІМЕКСБАНК" за наданим раніше стабілізаційним кредитом. Це стало можливим завдяки постанові Одеського апеляційного суду, якою 29 березня 2023 року було відмовлено в задоволенні апеляційної скарги колишнього власника АТ "ІМЕКСБАНК" Леоніда Клімова та залишено в силі рішення Київського районного суду міста Одеси від 6 жовтня 2021 року. Цим рішенням суд задовольнив позов Національного банку про звернення стягнення на спортивно-оздоровчий комплекс "Люстдорф" та його продаж на прилюдних торгах у межах виконавчого провадження. Судове рішення набрало законної сили.

Нагадаємо, що у 2014 році Леонід Клімов, який на той момент був власником АТ "ІМЕКСБАНК", уклав із Національним банком два договори – договір іпотеки на спортивно-оздоровчий комплекс "Люстдорф" та договір поруки, взявши на себе також особисті зобов’язання з погашення заборгованості перед Національним банком за стабілізаційним кредитом банку.

Оскільки банк не повернув кредит, Національний банк звернувся до суду з вимогами про стягнення заборгованості та звернення стягнення на майно в судовому порядку.

Довідково

Національний банк України 26 січня 2015 року ухвалив рішення про віднесення АТ "ІМЕКСБАНК" до категорії неплатоспроможних.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини