Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Триває опитування небанківських фінансових установ щодо стану інформаційної безпеки та кіберзахисту

Триває опитування небанківських фінансових установ щодо стану інформаційної безпеки та кіберзахисту

Національний банк проводить опитування небанківських фінансових установ стосовно стану інформаційної безпеки та кіберзахисту. Його результати дадуть можливість оцінити, як надавачі небанківських фінансових послуг зберігають та захищають інформацію користувачів.

На їхній основі регулятор розробить диференційовані підходи до виконання небанківськими фінансовими установами вимог кіберзахисту та інформаційної безпеки.

Така ініціатива центробанку як регулятора небанківського фінансового ринку стартувала у грудні минулого року та триватиме до кінця лютого 2021 року. Ознайомитися з умовами опитування та завантажити анкету можна на сайті центрального банку.

Анкетування добровільне, установи можуть взяти участь в ньому за бажанням. Водночас Національний банк України сподівається, що долучитися до опитування зможуть не тільки надавачі фінансових послуг, а також установи, які займаються діяльністю:

  • бюро кредитних історій,
  • страхових агентів,
  • страхових брокерів.

Національний банк закликає всіх учасників фінансового ринку відповідально поставитися до такої можливості та взяти участь в опитуванні. Це дасть можливість регулятору точніше оцінити стан інформаційної безпеки та кіберзахисту в небанківських фінансових установах і розробити для них якісні та ретельні рекомендації з відповідних питань.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини