Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Трьом фінансовим установам видано ліцензії, двом – відмовлено в анулюванні ліцензій

Трьом фінансовим установам видано ліцензії, двом – відмовлено в анулюванні ліцензій

Національний банк України видав ПТ “ЛОМБАРД ПАРУС ПЛЮС” ТОВ “ПАНОРАМ.А” І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 44321266), ТОВ “ФК “КОШТ” (ЄДРПОУ 43341517) та ТОВ “УКРАЇНСЬКА ФІНАНСОВО-БУДІВЕЛЬНА ГРУПА” (ЄДРПОУ 34470785) ліцензії на надання фінансових послуг.

Зокрема, ПТ “ЛОМБАРД ПАРУС ПЛЮС” ТОВ “ПАНОРАМ.А” І КОМПАНІЯ” отримало ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту. ТОВ “ФК “КОШТ” та ТОВ “УКРАЇНСЬКА ФІНАНСОВО-БУДІВЕЛЬНА ГРУПА” отримали ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу.

Нагадаємо, ПТ “ЛОМБАРД ПАРУС ПЛЮС” ТОВ “ПАНОРАМ.А” І КОМПАНІЯ” внесено до Державного реєстру фінансових установ 29 грудня 2021 року та не мало ліцензій на надання фінансових послуг. ТОВ “ФК “КОШТ” внесено до Державного реєстру фінансових установ 4 червня 2020 року та має ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків. ТОВ “УКРАЇНСЬКА ФІНАНСОВО-БУДІВЕЛЬНА ГРУПА” внесено до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, 30 квітня 2013 року та не мало ліцензій на надання фінансових послуг.

ТОВ “ФК ГОРИЗОНТ” (ЄДРПОУ 39013897) та ТОВ “ФК “ФІНЄВРОВЕКТОР” (ЄДРПОУ 41675267) відмовлено у відкликанні (анулюванні) ліцензій на надання фінансових послуг, а саме на надання гарантій. Компанії порушили вимоги законодавства з питань регулювання ринків фінансових послуг та не усунули виявлені регулятором порушення.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 11 лютого 2022 року.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини