Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
У 2022 році Національний банк перевірить шість об’єктів оверсайту

У 2022 році Національний банк перевірить шість об’єктів оверсайту

Національний банк у 2022 році запланував проведення перевірок шістьох об’єктів нагляду (оверсайту) стосовно дотримання ними вимог законодавства з питань діяльності платіжних систем в Україні.

До переліку об’єктів нагляду (оверсайту), в яких цьогоріч відбудуться перевірки, увійшли:

  • ТОВ "ЕЙСІ ДІСІ Процессінг" (у І кварталі 2022 року);
  • ТОВ "ФК "ФЕНІКС" (у І кварталі 2022 року);
  • ТОВ "ПЛАТИСЕРВІС" (у ІІ кварталі 2022 року);
  • ПрАТ "Банк Фамільний" (у ІІІ кварталі 2022 року);
  • ТОВ "УКРАЇНСЬКА ПЛАТІЖНА СИСТЕМА" (у ІV кварталі 2022 року);
  • ТОВ "ФК "Контрактовий Дім" (у ІV кварталі 2022 року).

План проведення перевірок складається та оприлюднюється відповідно до вимог Положення про порядок проведення перевірок щодо дотримання об’єктами нагляду (оверсайта) вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 09.12.2013 № 503 (зі змінами).

Довідково

Національний банк здійснює оверсайт платіжної інфраструктури, щоб забезпечити її безперервне, надійне та ефективне функціонування. 

Зокрема, оверсайт платіжних систем включає моніторинг платіжних систем, їх оцінювання на відповідність вимогам законодавства України та міжнародним стандартам оверсайту, надання за  потреби вказівок і рекомендацій щодо вдосконалення діяльності відповідних систем та застосування до них заходів впливу (у разі порушення вимог законодавства).

Об’єктами оверсайту платіжних систем є платіжні організації платіжних систем та їх учасники, а також оператори послуг платіжної інфраструктури.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини