Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
У липні на ринку небанківських фінансових послуг нові гравці не з'явилися, водночас п'ять фінансових компаній залишили ринок

У липні на ринку небанківських фінансових послуг нові гравці не з'явилися, водночас п'ять фінансових компаній залишили ринок

Кількість учасників небанківського фінансового ринку в липні зменшилася з  1 653 (станом на 30 червня) до 1 648 (станом на 31 липня). Кількість банків станом на 31 липня – 68.

У липні Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "МЕГАБАНК". Наразі триває процедура ліквідації банку в порядку, визначеному Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб". 

Упродовж липня Національний банк не реєстрував нових учасників ринку небанківських фінансових послуг.

Водночас із реєстрів виключено п'ять фінансових компаній на підставі поданих ними заяв. 

Крім того, видано ліцензію одній фінансовій компанії. Семи фінансовим компаніям добровільно анульовано всі ліцензії, а одному страховику – примусово. Частину ліцензій анульовано одній фінансовій компанії на підставі поданої нею заяви, ще одній фінансовій компанії зупинено дію ліцензії як захід впливу.

Станом на 31 липня на небанківському ринку працювали 129 страховиків non-life (їх кількість порівняно з минулим місяцем не змінилася) та 13 life-страховиків (кількість не змінилася), 195 ломбардів (кількість не змінилася), 187 кредитних спілок (кількість не змінилася), 108 лізингових компаній (кількість не змінилася), 887 фінансових компаній (було 892), 62 страхових брокери (кількість не змінилася) та 67 колекторських компаній (кількість не змінилася).

Крім того, на ринку визнано 24 банківські групи та 23 небанківські фінансові групи.

На платіжному ринку діє 38 національних платіжних систем, ураховуючи державні (було 37). У липні зареєстровано платіжну систему "MTBMoney", створену резидентами. Також  діє 16 міжнародних платіжних систем. 

У липні до Національного банку надійшов 191 запит від учасників ринку на реєстраційні та ліцензійні дії. Кількість запитів стосовно фінансових компаній, ломбардів і лізингодавців становила 124. Кількість запитів щодо кредитних установ (банки та кредитні спілки) – 48, страховиків – 19.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини