Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Відкрито Комплексну інформаційну систему НБУ для ведення реєстрів небанківських фінансових установ на вебсайті НБУ

Відкрито Комплексну інформаційну систему НБУ для ведення реєстрів небанківських фінансових установ на вебсайті НБУ

У межах завершення приймання функцій регулювання ринку небанківських фінансових послуг Національний банк відкрив на офіційному вебсайті Комплексну інформаційну систему Національного банку України (КІС НБУ), в яку були завантажені реєстри фінансових установ, прийняті від попереднього регулятора Нацкомфінпослуг.

КІС НБУ дозволяє учасникам ринку та зовнішнім користувачам здійснювати розширений пошук інформації про фінансову установу у Державному реєстрі фінансових установ та інформації з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, в режимі онлайн. Водночас КІС НБУ дає змогу учасникам ринку подавати реєстраційні картки для внесення записів до Державного реєстру фінансових установ.

Відкривши КІС НБУ, Національний банк забезпечує рівень функціоналу з ведення реєстрів небанківських фінансових установ на рівні попереднього регулятора та готовий до його подальшого вдосконалення.

КІС НБУ розміщений на вебсайті НБУ за посиланням: https://kis.bank.gov.ua. Доступи для авторизованих користувачів системи для роботи з Державним реєстром фінансових установ перенесено до нової системи Національного банку.

Варто відзначити, що КІС НБУ призначена лише для ведення реєстрів фінансових установ, а звітність учасників ринку подаватиметься через вебпортал НБУ.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини