Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Відтепер корисна інформація для власників та інвесторів банків про підходи до перевірки джерел коштів – на вебсайті Національного банку

Відтепер корисна інформація для власників та інвесторів банків про підходи до перевірки джерел коштів – на вебсайті Національного банку

На вебсайті Національного банку запрацювала тематична сторінка про підходи регулятора до перевірки джерел походження коштів власників та інвесторів банків та критерії оцінки їхнього фінансового стану.

Наведена на сторінці інформація є ознайомчою та може бути використана заявниками при підготовці документів для підтвердження джерел походження коштів.

Нова сторінка складається з п’яти блоків питань:

  1. Чому Національний банк перевіряє джерела походження коштів власників та інвесторів банків?
  2. Які загальні вимоги до джерел походження коштів?
  3. Як Національний банк оцінює джерела походження коштів?
  4. Навіщо і які додаткові документи можуть бути запитані?
  5. Практичні кейси (не)підтверджених джерел.

"Перевірка джерел походження коштів – один із елементів нагляду за банками. Ми маємо бути впевненими, що кошти власників та інвесторів фінустанов справді їм належать та отримані із законних джерел. Для нас важливо, щоб контролери банків могли надати необхідну фінансову підтримку установі у разі потреби. Саме тому ми ретельно перевіряємо надані ними документи і непоодинокими є випадки, коли заявники не до кінця розуміють наші вимоги. Сподіваюся, що такі пояснення підвищать рівень правової визначеності та прозорості рішень НБУ", – зазначив директор Департаменту ліцензування Національного банку Олександр Бевз.

Щоб дізнатися детальніше про вимоги до джерел походження коштів, підходи регулятора до їхньої оцінки, та які додаткові документи можуть бути запитані, перейдіть за посиланням. Також Національний банк наводить найпоширеніші практичні кейси (не)підтверджених джерел походження коштів.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини