Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Запрошуємо доєднатися до онлайн-дискусії "Хто такі вимушені мігранти з України і як вони впливають на економіку країн ЄС"

Запрошуємо доєднатися до онлайн-дискусії "Хто такі вимушені мігранти з України і як вони впливають на економіку країн ЄС"

Національний банк України (НБУ) спільно з Центром економічної стратегії (ЦЕС) та Віденським інститутом міжнародних економічних досліджень (wiiw) запрошують доєднатися до експертної дискусії на тему: "Хто такі вимушені мігранти з України і як вони впливають на економіку країн ЄС?". Подія відбуватиметься з 17:00 до 19:00 22 лютого 2023 року в онлайн-форматі.

Від початку повномасштабного вторгнення росії мільйони українців вимушені були покинути країну. У межах заходу обговорюватиметься, хто саме виїхав за кордон, як українці впливають на економіку країн ЄС і що мотивуватиме їх повернутися додому.

Передбачається, зокрема, виступ Голови НБУ Андрія Пишного зі вступною промовою, а також презентація досліджень:

  • "Українські вимушені мігранти: хто вони, звідки і як їх повернути?", спікер – Дарія Михайлишина, радник ЦЕС, аспірантка Болонського університету;
  • "Як хвиля вимушеної міграції з України вплинула на економіку країн ЄС?", спікер – Ольга Бондаренко, головний економіст Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ.

Після презентації досліджень відбудеться експертна дискусія за участі економіста wiiw Марини Твердоступ, директора Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елли Лібанової, заступника Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олексія Соболева та заступника Голови НБУ Сергія Ніколайчука. Модератор заходу – директор ЦЕС Гліб Вишлінський.

Основна мова події – українська. Водночас передбачено синхронний переклад на англійську мову.

Подивитися програму заходу та зареєструватися на подію можна за цим посиланням.

Будемо вдячні за поширення цього запрошення серед ваших колег.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини