Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Застосовано захід впливу до страховика

Застосовано захід впливу до страховика

Національний банк України застосував до ТОВАРИСТВА З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ПРЕМ’ЄР ГАРАНТ ПРОФІ» (ЄДРПОУ 37689635) захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли його вчиненню.

Національний банк за результатами аналізу звітності ТДВ «СК «ПРЕМ’ЄР ГАРАНТ ПРОФІ» за І квартал 2023 року, перше півріччя 2023 року та дев’ять місяців 2023 року, а також інформації і документів, отриманих від страховика у відповідь на вимогу Національного банку, встановив порушення вимог щодо складання даних вищезазначеної звітності страховика та порядку формування резерву незароблених премій станом на дати, відмінні від звітних.

Установлений строк для усунення порушення – до 31 січня 2024 року.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 28 грудня 2023 року.

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 29 грудня 2023 року.

Довідково

ТДВ «СК «ПРЕМ’ЄР ГАРАНТ ПРОФІ» здійснює діяльність з добровільних видів страхування, інших, ніж страхування життя. Страховий портфель формується за рахунок страхування майна – 30%, страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних  явищ – 16%, страхування вантажів та багажу (вантажобагажу) – 15%, страхування від нещасних випадків – 11%, страхування фінансових ризиків – 9%, страхування відповідальності перед третіми особами – 6%, іншими видами страхування – 13%.

Згідно з поданою ТДВ «СК «ПРЕМ’ЄР ГАРАНТ ПРОФІ» до Національного банку звітністю за дев’ять місяців 2023 року страховик зібрав 617,5 млн грн страхових платежів та здійснив виплати страхового відшкодування на суму  278,4 млн грн.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини