Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Чотири установи поповнили фінансовий ринок та один страховик отримав нову ліцензію

Національний банк уніс три компанії – ПТ “ЛОМБАРД “КАПІТАЛ-КРЕДИТ” ШЕВЧЕНКО І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 44044010), ТОВ “ЄНОТ ФІНАНС” (ЄДРПОУ 43923462) та ТОВ “ФК “КОРНЕР ПЕЙМЕНТ” (ЄДРПОУ 43990497) – до Державного реєстру фінансових установ. Ще одну компанію – ТОВ “ЛАЙТ ЛІЗИНГ” (ЄДРПОУ 44089491) – унесено до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 9 липня 2021 року.

Водночас ТОВ “ЄНОТ ФІНАНС” та ТОВ “ФК “КОРНЕР ПЕЙМЕНТ” отримали ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а ТОВ “ЛАЙТ ЛІЗИНГ” – ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

ПТ “ЛОМБАРД “КАПІТАЛ-КРЕДИТ” ШЕВЧЕНКО І КОМПАНІЯ” наразі не має ліцензії на надання фінансових послуг.

На цьому ж засіданні Комітет ухвалив рішення видати нову ліцензію ПРАТ “СК “ПЕРША” (ЄДРПОУ 31681672), а саме на добровільне страхування виданих гарантій (порук) та прийнятих гарантій. Обсяг страхових премій цієї компанії становив 145,2 млн грн станом на 31 березня 2021 року, а вартість активів – 771,6 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 1,2% від загального обсягу. Її страховий портфель переважно складається з обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та добровільного страхування наземного транспорту (крім залізничного).

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини