Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Чотири установи виключено з Державного реєстру фінустанов, дві установи добровільно відмовилися від ліцензій

Чотири установи виключено з Державного реєстру фінустанов, дві установи добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив чотири установи – ТОВ “ФК “АЛЬТЕНА” (ЄДРПОУ 41297000), ТОВ “ФК “КРАУЧ” (ЄДРПОУ 42757130), ТОВ “ФК “КРЕДИТНИЙ ЦЕНТР” (ЄДРПОУ 40501758) та ТОВ “СТРІМ ФІНАНС” (ЄДРПОУ 43017321) – із Державного реєстру фінансових установ на підставі їх власних заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 1 грудня 2021 року.

ТОВ “ФК “АЛЬТЕНА” мало чотири ліцензії – на надання гарантій, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання послуг з фінансового лізингу. Ліцензію на надання гарантій було анульовано 28 листопада 2019 року, а решту – 29 жовтня  2021 року.

ТОВ “ФК “КРАУЧ” мало чотири ліцензії – на надання гарантій, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання послуг з фінансового лізингу. Ліцензію на надання гарантій було анульовано 5 лютого 2021 року, а решту – 22 жовтня 2021 року.

ТОВ “ФК “КРЕДИТНИЙ ЦЕНТР” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано 18 жовтня 2021 року.

ТОВ “СТРІМ ФІНАНС” мало одну ліцензію  – на надання послуг з факторингу, яку було анульовано 10 листопада 2021 року.

Також Національний банк відкликав ліцензії у двох фінансових установ на підставі їх власних заяв.

У ТОВ “ФК“АЛУРІЯ” (ЄДРПОУ 43072822) відкликано усі ліцензій, а саме на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання гарантій, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу.

У ТОВ “ФК “ОЛІМП” (ЄДРПОУ 43002027) відкликано дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання послуг з фінансового лізингу. Наразі в установи залишається одна чинна ліцензія на надання послуг з факторингу.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінустанову від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини