Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Директор Департаменту грошового обігу Віктор Зайвенко завершив роботу в Національному банку

Директор Департаменту грошового обігу Віктор Зайвенко завершив роботу в Національному банку

Віктор Зайвенко, який очолював Департамент грошового обігу Національного банку, завершив роботу в Національному банку у зв’язку з виходом на пенсію.

Обов’язки директора Департамент грошового обігу до призначення нового керівника виконуватиме Оксана Галиць, заступник директора – начальник управління організації готівкового обігу цього департаменту.

Водночас Національний банк здійснюватиме пошук та відбір кандидатів на посаду директора Департаменту грошового обігу.

До сфери відповідальності майбутнього очільника Департаменту грошового обігу належатиме, зокрема:

  • визначення потреб економіки в готівці;
  • забезпечення готівкового обігу в Україні, касових і емісійних операцій у національній валюті;
  • методологічне забезпечення та контроль за здійсненням касових операцій, організації роботи з готівкою в національній та іноземній валютах банками, небанківськими фінансовими установами та інкасаторськими компаніями в Україні;
  • розроблення і впровадження сучасних технологій та автоматизації здійснення операцій з готівкою та іншими цінностями;
  • організація випуску в обіг та вилучення банкнот, розмінних та обігових монет; 
  • розроблення, випуск та реалізація пам’ятних та інвестиційних монет України, сувенірної продукції в Україні й за кордоном.

Департамент грошового обігу входить до блоку "Платіжні системи та грошовий обіг", керівництво яким за вертикаллю підпорядкування здійснює заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

"За останні вісім років Національному банку вдалося здійснити багато комплексних реформ у сфері готівкового обігу. Зокрема завдяки цьому гривня в гаманцях українців стала якіснішою та захищенішою, а готівкові розрахунки – зручнішими для громадян та дешевшими для держави. Цього вдалося досягти завдяки професійній та відповідальній команді Департаменту грошового обігу на чолі з Віктором Зайвенком. Ми вдячні йому за значний особистий внесок у спільну справу та впевнені, що команда продовжить втілювати проєкти, які поліпшуватимуть готівковий обіг та сприятимуть подальшій оптимізації банкнотно-монетного ряду", – прокоментував Олексій Шабан.

Довідково

Віктор Зайвенко пропрацював у Національному банку понад 14 років, зокрема із грудня 2014 року він очолював Департамент грошового обігу. У його підпорядкуванні перебували питання управління системою готівкового обігу.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини