Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До чотирьох кредитних спілок застосовано заходи впливу

До чотирьох кредитних спілок застосовано заходи впливу

Національний банк України застосував заходи впливу до чотирьох кредитних спілок – одну кредитну спілку зобов'язано вжити заходів для усунення порушення та їхніх причин, а трьом кредитним спілкам тимчасово зупинено ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 30 січня 2023 року.

Щодо усунення порушень та їхніх причин

До КС "ДОБРА СПРАВА" (ЄДРПОУ 25782021) застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли їх вчиненню.

Ця кредитна спілка тривалий час не дотримується вимоги щодо обмеження частки непродуктивних активів. Нагадаємо, 11 серпня 2021 року та 19 серпня 2022 року до цієї спілки застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли його вчиненню. Порушення усунене не було, але динаміка приведення до нормативного значення цієї вимоги є позитивною та підтверджена даними звітності спілки.

Зазначена кредитна спілка зобов'язана усунути порушення у строк до 01 липня 2023 року.

Щодо тимчасового зупинення ліцензій

До КС “ДОВІРА" (ЄДРПОУ 26256518), КС “ГАРАНТІЯ-КРЕДИТ" (ЄДРПОУ 33800206) та КС “АЛЬЯНС” (ЄДРПОУ 26217027) застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а саме: на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Ці кредитні спілки тривалий час не дотримуються обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами, зокрема вимоги щодо обмеження частки непродуктивних активів. Динаміка приведення до нормативного значення цієї вимоги є негативною та підтверджена даними звітності цих спілок

Зазначені кредитні спілки зобов’язані усунути порушення до 01 липня 2023 року.

Нагадаємо, 10 вересня 2021 року, 29 вересня 2021 та 19 серпня 2022 року до цих спілок застосовано заходи впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли його вчиненню. Кредитні спілки не дотримувалися обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами. Порушення усунені не були.

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 31 січня 2023 року.

Довідково

Після зупинення або анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами зупинених або анульованих ліцензій. Зупинення або анулювання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини