Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До одного ломбарду та трьох фінансових компаній застосовано заходи впливу

До одного ломбарду та трьох фінансових компаній застосовано заходи впливу

Національний банк України застосував заходи впливу у вигляді зобов’язання усунути порушення та їх причини до ПТ «ЛОМБАРД «ЛЮБИЙ ДРУЖЕ», ДАНИЛЕНКО І КОМПАНІЯ» (ЄДРПОУ 33673459), ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «БІСФАКТОР» (ЄДРПОУ  42634787) та ТОВ «ФАКТОРИНГОВА КОМПАНІЯ «УКРГЛОБАЛ-ФІНАНС» (ЄДРПОУ 41915308).

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив 10 грудня 2021 року.

Зазначені фінустанови не виконують вимог законодавства щодо підтримання мінімально встановленого розміру власного капіталу. Це негативно впливає на реальні та потенційні фінансові можливості установ. Зокрема, на рівень ліквідності, платоспроможності, фінансової стійкості, забезпеченості оборотними коштами (власним капіталом).

Компаніям слід усунути порушення до 28 січня 2022 року. Також вони повинні подати регулятору звіт про усунення порушення та документи, які це підтверджують.

На цьому ж засіданні Комітету ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ЮКРЕЙН САНШАЙН ФІНТЕХ КО. ЛТД» (ЄДРПОУ  43604560) тимчасово зупинено ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Компанія також не дотримується вимоги законодавства щодо підтримання мінімально встановленого розміру власного капіталу.

Нагадаємо,  22 вересня 2021 року  Національний банк застосував до ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ЮКРЕЙН САНШАЙН ФІНТЕХ КО. ЛТД» захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та  їх причин у строк до 1 листопада 2021 року. Порушення усунене не було.

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 13 грудня 2021 року.

Довідково

Після зупинення ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами зупинених ліцензій. Зупинення ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини