Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Дві установи поповнили ринок фінансових послуг та зареєстровано одну колекторську компанію

Дві установи поповнили ринок фінансових послуг та зареєстровано одну колекторську компанію

Національний банк  України ухвалив рішення про внесення ТОВ “ТЕХНОФІН” (ЄДРПОУ 44414507) до Державного реєстру фінансових установ та ТОВ “АВГ ЛІЗИНГ” (ЄДРПОУ 44478775) до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

ТОВ “ТЕХНОФІН” отримало ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а ТОВ “АВГ ЛІЗИНГ” – ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

Ліцензії на надання фінансових послуг отримали ДП “ФУ “СОЛІД” (ЄДРПОУ 40228748) та ДП “УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР “БЕЗПЕКА” (ЄДРПОУ 14315569).

Зокрема, ДП “ФУ “СОЛІД” отримало три ліцензії –  на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання  послуг з факторингу та на надання послуг з фінансового лізингу. ДП “УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР “БЕЗПЕКА” було видано ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

Нагадуємо, що ДП “ФУ “СОЛІД” було внесене до Державного реєстру фінансових установ 27 вересня 2016 року та не мало ліцензій, а ДП “УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР “БЕЗПЕКА” – до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, 5 листопада 2021 року і також не мало ліцензій.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 24 грудня 2021 року.

Національний банк також продовжує реєструвати колекторські компанії  – АО “МІТРАКС” (ЄДРПОУ 39425318) набуло статусу колекторської компанії.

На сьогодні Національним банком зареєстровано 61 колекторську компанію.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

Інформацію про зареєстровані колекторські компанії розміщено на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку за посиланням. Доступ до неї є цілодобовим та безоплатним. Завдяки інформації з реєстру кредитодавці і споживачі фінансових послуг завжди зможуть перевірити відомості про колекторську компанію.

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини