Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Двом учасникам ринку небанківських фінансових послуг поновлено дію ліцензій, чотирьом – ліцензії анульовано

Двом учасникам ринку небанківських фінансових послуг поновлено дію ліцензій, чотирьом – ліцензії анульовано

Національний банк України поновив дію ліцензій одній фінансовій компанії та одному лізингодавцю, водночас анулював ліцензії чотирьом фінансовим компаніям.

Щодо поновлення дії ліцензій

ТОВ "ПРОФ-АГРО-ТРАНС" (ЄДРПОУ 42039339) та ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ОСНОВА" (ЄДРПОУ 43578823) поновлено дію ліцензій. Нагадаємо, 26 серпня та  26 грудня 2022 року до зазначених установ застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій.

На сьогодні порушення усунені, тож Національний банк поновив ТОВ "ПРОФ-АГРО-ТРАНС" та ТОВ "ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ОСНОВА" дію ліцензій на надання фінансових послуг.

Щодо анулювання ліцензій

ТОВ "ФІНАНС УНІВЕРСАЛ" (ЄДРПОУ 41272447) анульовано ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Зазначена фінансова компанія не усунула порушення ліцензійних умов та не подала звітність до Національного банку.

Нагадаємо, 12 грудня 2022 року до компанії було застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій.

ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "АВАНГАРД-ДС" (ЄДРПОУ 41903858) та ТОВ "СОЛФІН" (ЄДРПОУ 42237445) анульовано ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Зазначені установи не усунули порушення ліцензійних умов.

Нагадаємо, 26 грудня 2022 року до компаній застосовано заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій. Зазначені фінансові компанії практично не комунікують з регулятором та не надають інформацію на вимоги Національного банку.

ТОВ "ІЗІ ФІНАНС" (ЄДРПОУ 40224607) анульовано ліцензію на надання гарантій. 19 грудня 2022 року Національний банк тимчасово зупинив зазначеній установі ліцензію на надання гарантій та зобов’язав товариство до 20 січня 2023 року усунути порушення.

Підставою для прийняття рішення щодо зупинення ліцензії було недотримання нормативу максимального ризику на одну особу або пов’язаних осіб (К2) та нормативу запасу ліквідності (К3). Порушення усунене не було, тож ТОВ "ІЗІ ФІНАНС" анульовано ліцензію на надання гарантій.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 13 лютого 2023 року. Рішення набирають чинності з 14 лютого 2023 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини