Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк ухвалив рішення анулювати кредитній спілці всі ліцензії та призначити тимчасову адміністрацію

Національний банк ухвалив рішення анулювати кредитній спілці всі ліцензії та призначити тимчасову адміністрацію

Національний банк України ухвалив рішення про застосування до КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ "СВІТОВИД" (код ЄДРПОУ 25377384) (далі – КС "СВІТОВИД") заходу впливу у вигляді анулювання ліцензій.

Рішення про застосування заходу впливу набрало чинності 04 червня 2024 року.

Зазначене рішення Національний банк України ухвалив, керуючись пунктом 11 частини другої статті 46, пунктом 6 частини першої статті 58, частиною четвертою статті 59, підпунктом 4 пункту 10 розділу ХІ Закону України "Про кредитні спілки" та зважаючи на встановлений факт невиконання КС "СВІТОВИД" попереднього рішення Національного банку.

Так, 13 листопада 2023 року Національний банк тимчасово зупинив КС "СВІТОВИД" ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Станом на 01 липня 2023 року кредитна спілка не дотримувалась обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами, зокрема нормативу достатності капіталу (К2). Нагадуємо, що дотримання нормативу достатності капіталу (К2) є важливим для кредитних спілок, оскільки він забезпечує запас капіталу, достатній для поглинання можливих збитків та захисту депозитних і пайових внесків членів кредитної спілки. Порушення усунені не були.  

Також на виконання вимог статті 59 Закону України "Про кредитні спілки" та у зв’язку із встановленням факту наявності в КС "СВІТОВИД" зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг одночасно з ухваленням рішення про анулювання КС "СВІТОВИД" ліцензій Національний банк 04 червня 2024 року ухвалив рішення про призначення тимчасової адміністрації в КС "СВІТОВИД" та відсторонення органів управління КС "СВІТОВИД від управління КС "СВІТОВИД".

Після ухвалення такого рішення тимчасовий адміністратор повинен негайно розпочати виконувати свої обов’язки відповідно до статей 51–54 Закону України "Про кредитні спілки".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини