Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк вітає рішення Visa та Masterсard залишити ринок РФ

Національний банк вітає рішення Visa та Masterсard залишити ринок РФ

Національний банк України вітає рішення міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard про вихід з платіжного ринку Російської Федерації.

«Ми щиро вдячні міжнародним компаніям Visa та Masterсard за їх рішення. Безпрецедентний напад країни-агресора на мирну Україну вимагає рішучої та скоординованої реакції від міжнародного бізнесу та світу загалом. Ми дякуємо Visa та Masterсard за їх принципову позицію та підтримку, а також відданість демократичним цінностям. Разом – ми переможемо», – заявив заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

Як повідомили Visa та Masterсard, вони повністю призупиняють роботу на території РФ.

Всі картки Visa та Masterсard, випущені російськими банками, більше на обслуговуватимуться в мережі цих платіжних систем. Також картки, випущені іноземними банками за межами РФ, більше не працюватимуть в торговельній мережі та банкоматах на території Російської Федерації.

Нагадаємо, що Національний банк також звертався до міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками-резидентами РФ.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини