Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
НБУ та KSE проведуть економічну конференцію для студентів та молодих дослідників

НБУ та KSE проведуть економічну конференцію для студентів та молодих дослідників

Національний банк України та Київська школа економіки запрошують студентів та молодих дослідників взяти участь у науковій конференції "Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку", яка відбудеться 12 квітня 2019 року в Києві.

До участі запрошуються студенти вищих навчальних закладів та молоді дослідники (віком до 35 років), які цікавляться дослідженнями мікро- та макроекономічних аспектів роботи банківського сектору та проведення монетарної політики. Теми робіт можуть включати (але не обмежуються):

  • макроекономічні аспекти проведення монетарної політики;
  • проблема вибору інструментів монетарної політики;
  • макро- та мікроекономічні дослідження грошово-кредитного сектору економіки;
  • ефективне регулювання банківського сектору;
  • банківський кредит та економічний розвиток;
  • інші питання з економіки та фінансів.

Для участі у конкурсному відборі роботу необхідно надіслати на електронну адресу [email protected] із обов’язковим зазначенням назви дослідження, авторів (прізвище, ім'я, університет, курс, спеціальність (для студентів) або університет/організація, факультет/відділ, посада (для дослідників)) та контактних даних (електронна адреса та номер телефону).

Кінцевий термін подачі робіт – 10 березня 2019 року.

Усі кандидати будуть повідомлені про результати відбору до 22 березня 2019. Автори кращих робіт будуть запрошені презентувати своє дослідження на конференції 12 квітня 2019 року.

Наприкінці конференції комісія із фахівців Національного банку України та викладачів Київської школи економіки оголосить переможців у двох номінаціях: серед студентів та серед молодих дослідників, які  отримають цінні призи від Національного банку України та Київської школи економіки.

Кращі дослідження будуть розглянуті до публікації в науково-практичному журналі Вісник Національного банку України, науковому виданні Сучасні економічні дослідження або блозі Київської школи економіки.

Робочі мови конференції – англійська та українська (синхронний переклад не надаватиметься). Подати роботу можна однією з цих мов, особливо заохочуються роботи англійською мовою, проте виступ саме англійською не є обов’язковим, мова виступу не впливатиме на рішення про перемогу в конкурсі.

 

Вимоги до робіт

Подана робота має бути оригінальною та не опублікованою раніше. У роботі доцільно зосередитися на одному питанні чи аспекті та провести його ґрунтовний аналіз, а не розглядати роботу банківського сектору чи проблематику монетарної політики загалом.

Зокрема перевага надається дослідженням, які створюють нові знання, наприклад, через аналіз даних, перед тими, які презентують абстрактні теоретичні концепції. Роботи, які узагальнюють уже відомі знання з конкретної теми, також вітаються, якщо таке узагальнення веде до чітких рекомендацій з економічної політики, які актуальні для банківського сектору та монетарної політики України.

Під час підготовки роботи рекомендовано дотримуватися вимог, які застосовуються до статей у "Віснику НБУ". Корисні поради до написання досліджень можна знайти за посиланням.

 

Контакти

Із будь-яких питань щодо участі у конференції, будь ласка, звертайтесь за адресою [email protected].

Наукові керівники конференції:

• Олеся Верченко, академічний директор KSE ([email protected]).

• Андрій Цапін, заступник начальника відділу досліджень НБУ ([email protected]).

 

Довідково

У день конференції для учасників будуть організовані екскурсія до музею Національного банку, кава-брейки між сесіями, обід та урочиста вечеря, на якій буде оголошено переможців конкурсу на найкращі дослідження.

Для учасників з інших міст оплачується проїзд до/з Києва (автобус або потяг (купе), а також надається кімната для проживання (дві ночі).

З результатами попередніх конференцій НБУ та КШЕ для студентів та молодих дослідників можна ознайомитись за посиланнями: 2017 та 2018.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини