Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Один страховик добровільно відмовився від ліцензій та одного брокера виключено з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів

Один страховик добровільно відмовився від ліцензій та одного брокера виключено з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів

Національний банк України анулював ТДВ "СК "СОЮЗ-ДНІПРО" (ЄДРПОУ 35341947) всі ліцензії на підставі заяви страховика.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 24 вересня 2021 року.

ТДВ "СК "СОЮЗ-ДНІПРО" мало 14 ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування за різними видами страхування.

Відповідно до останньої поданої страховиком звітності станом на 30 червня 2021 року обсяг страхових премій ТДВ "СК "СОЮЗ-ДНІПРО" становив 1 950 тис. грн, а вартість активів – 20 120,4 тис. грн. 57,6% страхового портфеля страховика становило страхування наземного транспорту (крім залізничного). Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 0,01%.

За інформацією страховика, станом на 2 вересня 2021 року ТДВ "СК "СОЮЗ-ДНІПРО" не мало невиконаних (прострочених) зобов’язань за договорами страхування.

3 вересня 2021 року ліцензії страхової компанії були тимчасово зупинені в результаті застосування заходу впливу за недотримання впродовж тривалого часу нормативу платоспроможності та достатності капіталу. Це передбачено Положенням про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика, затвердженого розпорядженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 07 червня 2018 року № 850. Компанія не усунула зазначені вище порушення на дату ухвалення рішення.

На цьому ж засіданні Національний банк ухвалив рішення про виключення з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УПРАВЛІННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ СТРАХОВКОЮ-УЄС" (ЄДРПОУ 43270195) на підставі поданої ним заяви.

Довідково

Після анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Анулювання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини