Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Одна страхова компанія добровільно відмовилася від ліцензій та два брокери виключені з реєстру за власними заявами

Національний банк України анулював у ТДВ "ПЕРША СТРАХОВА КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 31244392) п’ять ліцензій на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів). Рішення було ухвалене на підставі власної заяви страховика. 

Таке рішення ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 7 травня 2021 року.

Обсяг страхових премій компанії за перший квартал 2021 року становив 88 тис. грн, а вартість активів – 66,1 млн грн. Частка ринку страховика за страховими преміями становила 0,003% від загального обсягу. Компанія займалася страхування відповідальності перед третіми особами (іншої, ніж передбачена пунктами 12-14 частини четвертої статті 6 Закону України «Про страхування»). Частка премій від цього виду страхування становила 100% станом на 31 березня 2021 року. Компанія повідомила, що не має зобов’язань за договорами страхування/перестрахування, чинних договорів страхування/перестрахування та невиконаних (прострочених) зобов’язань страховика перед страхувальниками (вигодонабувачами) станом на 22 квітня 2021 року.

Крім того, Національний банк України виключив ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “СТРАХОВИЙ БРОКЕР “ЕФ СІ АЙ” (ЄДРПОУ 38465763) та ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “СТРАХОВИЙ БРОКЕР “СІМАРКЕТ” (ЄДРПОУ 40432779) з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів на підставі поданих ними заяв.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини