Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одна установа виключена з Державного реєстру фінансових установ, три – добровільно відмовилися від ліцензій

Одна установа виключена з Державного реєстру фінансових установ, три – добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив КРЕДИТНУ СПІЛКУ “СВОЯ КОПІЙКА” (ЄДРПОУ 34581453) із Державного реєстру фінансових установ на підставі власної заяви установи.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 22 грудня 2021 року.

КРЕДИТНА СПІЛКА “СВОЯ КОПІЙКА” мала одну ліцензію – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано на цьому самому засіданні Комітету.

Зобов’язання КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ “СВОЯ КОПІЙКА” становили 84,44 тис. грн (0,009% від загального обсягу ринку) станом на 1 жовтня 2021 року, а її активи – 834,34 тис. грн (0,05% від загального обсягу ринку).

Комітет ухвалив також рішення щодо анулювання ліцензій двом установам на підставі поданих ними заяв:

  • ПрАТ “УАСК АСКА” (ЄДРПОУ 13490997) – 34 ліцензії на здійснення страхування – з 4 січня 2022 року;
  • КРЕДИТНІЙ СПІЛЦІ “ГРАНД” (ЄДРПОУ 25320190) – ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

У ПрАТ “УАСК АСКА” після анулювання 34 ліцензій залишається одна ліцензія на здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Компанія займалася переважно майновими видами страхуванням [страхування майна, від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ,  вантажів та багажу (вантажобагажу) та фінансових ризиків]. Відповідно до поданої  ПрАТ “УАСК АСКА”  звітності за дев’ять місяців 2021 року станом на 30 вересня 2021 року обсяг страхових премій становив 853,75 млн грн, вартість активів – 501,1 млн грн, частка на ринку компанії за страховими резервами становила 2,55%.

ПрАТ “УАСК АСКА” повідомило про наявність невиконаних (прострочених) зобов’язань перед страхувальниками (вигодонабувачами) та діючих договорів страхування. Водночас  ПрАТ “УАСК АСКА”  надало інформацію щодо наявності сформованих страхових резервів.

Зобов’язання КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ “ГРАНД” становили 0,00 тис. грн (0,00% від загального обсягу ринку) станом на 1 жовтня 2021 року, а її активи – 496,92 тис. грн (0,03% від загального обсягу ринку).

Довідково

Після анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Анулювання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини