Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одній кредитній спілці анульовано ліцензії та одній – продовжено строк виконання рішення про усунення порушень

Одній кредитній спілці анульовано ліцензії та одній – продовжено строк виконання рішення про усунення порушень

Національний банк України застосував захід впливу до однієї кредитної спілки та одній спілці продовжив строк виконання рішення про усунення порушення.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 26 листопада 2021 року.

Зокрема, Національний банк застосував до КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ "ГАРАНТ" (ЄДРПОУ 21683760) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Спілка тривалий час порушує норматив достатності капіталу та не дотримується вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами. 

Нагадаємо, 26 квітня 2021 року до неї був застосований захід впливу  у вигляді тимчасового зупинення ліцензій. Регулятор зобов'язав КРЕДИТНУ СПІЛКУ "ГАРАНТ" вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли їх вчиненню. Порушення усунені не були.

Рішення про відкликання (анулювання) ліцензій набирає чинності з 29 листопада 2021 року.

Водночас КС "ДОБРА СПРАВА" (ЄДРПОУ 25782021) було продовжено строк виконання рішення про усунення порушення.

Нагадаємо, 11 серпня 2021 року Національний банк застосував до цієї кредитної спілки захід впливу за недотримання нормативу концентрації кредитних ризиків (К4) та вимоги щодо обмеження частки непродуктивних активів. 

Регулятор зобов'язав КС "ДОБРА СПРАВА" вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення, у строк до 1 грудня 2021 року. 

Кредитна спілка не усунула порушення в зазначений строк та подала до Національного банку клопотання про продовження строку виконання рішення. 

Розглянувши клопотання, було вирішено продовжити строк виконання рішення КС "ДОБРА СПРАВА" до 25 квітня 2022 року. 

Довідково

Обсяг активів КС "ГАРАНТ" станом на 1 жовтня 2021 року становить 59 тис. грн.

Обсяг активів КС "ДОБРА СПРАВА" станом на 1 жовтня 2021 року становить 3 100 тис. грн.

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Водночас відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи – лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини