Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одному страховику анульовано ліцензію, одній фінансовій компанії поновлено дію ліцензій та один ломбард виключено з реєстру

Одному страховику анульовано ліцензію, одній фінансовій компанії поновлено дію ліцензій та один ломбард виключено з реєстру

Національний банк України анулював ліцензію одному страховику, поновив дію ліцензій одній фінансовій компанії та виключив з реєстру один ломбард. 

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 18 листопада 2022 року.

Щодо анулювання ліцензії страховику

ПРАТ “СК “БРОКБІЗНЕС” (ЄДРПОУ 20344871) відкликано (анульовано) ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) у частині проведення обов’язкового страхування майнових ризиків користувача надр під час дослідно-промислового і промислового видобування та використання газу (метану) вугільних родовищ.

Страховик не надав жодної фінансової послуги упродовж 12 місяців із дня отримання таких ліцензій*.

Відповідно до поданої ПРАТ "СК "БРОКБІЗНЕС" звітності за 9 місяців 2022 року станом на 30 вересня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 185 162 тис. грн, вартість активів - 295 302 тис. грн, страхові резерви становили 118 886 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями - 0,8%. 

Щодо поновлення дії ліцензій фінансовій компанії

ТОВ "ВІРІДІ-ЛЮКС" (ЄДРПОУ 43086971) поновлено дію ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Нагадаємо, що 19 жовтня 2022 року до цієї фінансової компанії був застосований захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій у зв’язку з ненаданням інформації та неподанням документів про структуру власності на вимогу Національного банку України.

На сьогодні порушення усунуте, тож Національний банк поновив ТОВ "ВІРІДІ-ЛЮКС" дію ліцензій на надання фінансових послуг, зокрема:

  • на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту; 
  • на надання послуг з факторингу; 
  • на надання послуг з фінансового лізингу. 

Рішення про поновлення дії ліцензій набирає чинності з 21 листопада 2022 року.

Щодо виключення ломбарду з реєстру

ПТ "ЛОМБАРД БИЧКОВ І ШЕШУКОВ" (ЄДРПОУ 34402830) виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з анулюванням усіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг**.

Довідково

* Згідно з пунктом 9 частини першої статті 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" та підпунктом 6 пункту 519 глави 65 розділу ХІ Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 24.12.2021 № 153 (зі змінами), Національний банк має право прийняти рішення про анулювання ліцензії, виданої небанківській фінансовій установі або особі, яка не є фінансовою установою, але має право надавати окремі фінансові послуги, зокрема з підстави ненадання небанківською фінансовою установою або особою, яка не є фінансовою установою, але має право надавати окремі фінансові послуги, жодної фінансової послуги протягом року з дня отримання ліцензії.

** Відповідно до підпункту 4 пункту 560 глави 68 розділу ХІ Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 24.12.2021 № 153 (зі змінами), однією з підстав для виключення надавача фінансових послуг з Державного реєстру фінансових установ є прийняття Національним банком України рішення про анулювання (відкликання) усіх ліцензій/останньої з наявних у надавача фінансових послуг ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини