Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одну компанію виключено з Державного реєстру фінансових установ, шість установ добровільно відмовилися від ліцензій

Одну компанію виключено з Державного реєстру фінансових установ, шість установ добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив ТОВ “ФАСТЛАЙН КАПІТАЛ” (ЄДРПОУ 43115986) із Державного реєстру фінансових установ на підставі його власної заяви.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 3 грудня 2021 року.

ТОВ “ФАСТЛАЙН КАПІТАЛ” мало одну ліцензію – на надання послуг з факторингу, яку було анульовано на цьому ж засіданні Комітету.

Також Національний банк відкликав усі ліцензії в чотирьох установ на підставі поданих ними заяв. А саме:

  • У ТОВ “ТЕТРА КАПІТАЛ” (ЄДРПОУ 39531831) три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • у ТОВ “ФІН-СЕРВІС” (ЄДРПОУ 42958379) три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • у Кредитної спілки “Довіра” (ЄДРПОУ 26310330) дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення;
  • у Кредитної спілки “Спільна справа” (ЄДРПОУ 34088863) дві ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Зобов’язання Кредитної спілки “Довіра” становили 1,25 млн грн (0,13% від загального обсягу ринку) станом на 1 жовтня 2021 року, а її активи – 1,5 млн грн (0,09% від загального обсягу ринку).

Зобов’язання Кредитної спілки “Спільна справа” становили 349 тис. грн (0,03% від загального обсягу ринку) станом на 1 жовтня 2021 року, а її активи – 1,98 млн грн (0,08% від загального обсягу ринку).

Крім того, Національний банк ухвалив рішення відкликати у ТОВ “ФК “АРТУА” (ЄДРПОУ 40270391) одну з ліцензій, а саме на надання гарантій на підставі  власної заяви.

Наразі у фінустанови залишаються чинними чотири ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на переказ коштів у національній валюті.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини