Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

П’ять установ добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України відкликав у п’яти установ: ТОВ "ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АЛЬЯНС" (ЄДРПОУ 42642866), ТОВ "ФАКТОР СТАНДАРТ" (ЄДРПОУ 38806726), ТОВ "ФІН КАПІТАЛ" (ЄДРПОУ 40139920), ТОВ "ФК "ПРИВАТНІ ІНВЕСТИЦІЇ" (ЄДРПОУ 37356981) та Кредитної спілки "Галицька" (ЄДРПОУ 25825186) – ліцензії на надання фінансових послуг на підставі їх власних заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 27 серпня 2021 року.

Так,  анульовано в:

  • ТОВ "ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АЛЬЯНС" ліцензію на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ "ФАКТОР СТАНДАРТ" чотири ліцензії : на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій;
  • ТОВ "ФІН КАПІТАЛ" чотири ліцензії: на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій;
  • Кредитної спілки «Галицька» ліцензію на залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Додатково повідомляємо, що зобов’язання Кредитної спілки "Галицька" становили 2,2 млн грн станом на 30 червня 2021 року, з них зобов’язання за внесками (вкладами) членів кредитної спілки на депозитні рахунки становили 1,7 млн грн. Водночас активи кредитної спілки становили 4,4 млн грн (0,19 % від загального обсягу активів кредитних спілок на ринку).

Одна з ліцензій відкликана в ТОВ "ФК "ПРИВАТНІ ІНВЕСТИЦІЇ" (ЄДРПОУ 37356981), а саме ліцензія на надання гарантій.

Водночас ТОВ "ФК "ПРИВАТНІ ІНВЕСТИЦІЇ" продовжує свою діяльність та має чинні ліцензії на інші види діяльності, зокрема ліцензії на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини