Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
П’ять установ поповнили ринок фінансових послуг та зареєстровано три колекторські компанії

П’ять установ поповнили ринок фінансових послуг та зареєстровано три колекторські компанії

Національний банк України ухвалив рішення про внесення ТОВ "СТАТУСКАПІТАЛ" (ЄДРПОУ 44360902), ТОВ "МАРКЕТ КОНСАЛТ ПЛЮС" (ЄДРПОУ 42224516), ТОВ "АПЗОН" (ЄДРПОУ 41918670), ТОВ "ФК "КРЕСТО" (ЄДРПОУ 44227994) до Державного реєстру фінансових установ та ТОВ "ЛАСТІВКА.КАПІТАЛ" (ЄДРПОУ 44344587) – до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати фінансові послуги. 

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 8 жовтня 2021 року.

Унесені до реєстрів установи отримали ліцензії на надання фінансових послуг.

Так, ТОВ "СТАТУСКАПІТАЛ" отримало дві ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання послуг з факторингу. ТОВ "МАРКЕТ КОНСАЛТ ПЛЮС" та ТОВ "АПЗОН" отримали по чотири ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу та на надання гарантій. ТОВ "ФК "КРЕСТО" отримало три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу. ТОВ "ЛАСТІВКА.КАПІТАЛ" отримало ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

Крім того, Національний банк продовжує реєструвати колекторські компанії.

Ще три юридичні особи пройшли реєстрацію та набули статусу колекторських компаній:

  • ТОВ "БОРГОВА АГЕНЦІЯ "ПРИСТАВ УКРАЇНА" (ЄДРПОУ 42099322); 
  • ТОВ "ІНФОРМАЦІЙНЕ КОЛЕКТОРСЬКЕ БЮРО" (ЄДРПОУ 39141402);
  • ТОВ "КОЛЕКТОРСЬКЕ БЮРО "ЛЕГАЛ ПЛЮС" (ЄДРПОУ 44319566).

На сьогодні Національним банком зареєстровано тридцять три колекторські компанії.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

Інформацію про зареєстровані колекторські компанії розміщено на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку за посиланням. Доступ до неї є цілодобовим та безоплатним. Завдяки інформації з реєстру кредитодавці й споживачі фінансових послуг завжди зможуть перевірити відомості про колекторську компанію.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини