Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Рада директорів МВФ розгляне питання виділення Україні додаткового фінансування

Рада директорів МВФ розгляне питання виділення Україні додаткового фінансування

Сьогодні, 9 березня, відбудеться засідання Ради виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду, на якому розглядатиметься питання виділення Україні додаткового фінансування за програмою екстреної підтримки  Rapid Financing Instrument. Найбільший можливий об’єм, який ми можемо отримати за такою програмою, – це 50% від квоти держави-члена МВФ. Для України це складатиме орієнтовно 1,4 млрд дол. США (приблизно 1 млрд SDR).

Нагадаємо, наприкінці лютого у зв’язку з вторгненням Російської Федерації на територію України Голова Національного банку України Кирило Шевченко як керуючий від України в МВФ разом з Міністром фінансів України Сергієм Марченком звернулися до Фонду із проханням ініціювати виділення Україні додаткового фінансування за Інструментом швидкого фінансування.

 «Фонд швидко відреагував на наш запит. І зараз ми, як ніколи, розраховуємо на його допомогу. Я вдячний усім нашим міжнародним партнерам за вже надану підтримку, вона надзвичайно важлива для нас», – прокоментував Голова НБУ.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини