Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Розпочалася реєстрація студентських команд для участі в NBU University Challenge 2020

Розпочалася реєстрація студентських команд для участі в NBU University Challenge 2020

Національний банк України запрошує молодь взяти участь у студентському чемпіонаті «Монетарна політика: виклик НБУ університетам» (NBU University Challenge).

Національний банк проводить таке змагання для поглиблення практичного розуміння студентами ролі монетарної політики в розвитку економіки України. Це унікальна можливість стати на деякий час радниками Правління НБУ та зануритись у процес прийняття рішень з монетарної політики.

Реєстрація студентських команд для участі в NBU University Challenge 2020 триватиме до 28 вересня

2 жовтня для учасників зареєстрованих команд відбудеться настановча онлайн-сесія. Експерти НБУ прочитають лекції про сучасні методи макроекономічного аналізу та особливості прийняття рішень у сфері монетарної політики.

Зареєстровані команди повинні підготувати конкурсні роботи – презентації із запропонованими рішеннями з монетарної політики. У роботі учасники мають відповісти на запитання: «Який оптимальний рівень облікової ставки для поточного та прогнозованого стану економіки і чому?». Дедлайн для роботи – 20 жовтня, напередодні засідання Комітету з монетарної політики НБУ та ухвалення рішення про облікову ставку.

Під час фіналу 20 листопада три найсильніші команди повинні будуть захистити свій проєкт. Роботи учасників оцінюватимуть члени Комітету з монетарної політики НБУ та експерти ринку. Фіналісти й переможці чемпіонату будуть відзначені та отримають запрошення на стажування до Національного банку. Команда-переможець буде нагороджена Кубком Голови Національного банку України.

У своєму зверненні до молоді Голова Національного банку України Кирило Шевченко зазначив: «Я щиро сподіваюся, що участь у NBU University Challenge посилить інтерес українських студентів до вивчення особливостей функціонування економіки України та ролі центрального банку в забезпеченні фінансової й цінової стабільності в країні. Адже молоді фахівці надзвичайно важливі для успішного економічного майбутнього нашої країни. Я бажаю усім учасникам чемпіонату успіхів та цікавої роботи під час підготовки конкурсних проєктів».

Нагадаємо, минулого року в NBU University Challenge 2019 взяли участь понад 200 студентів та більше 40 викладачів: представники 42 команд із 26 університетів, 12 областей України та з міста Києва. Працюючи в команді, молодь разом із своїми наставниками аналізували й прогнозували тенденції розвитку вітчизняної економіки та розробляли пропозиції з використання монетарних інструментів.

Із детальною інформацією про умови участі, основні етапи чемпіонату можна ознайомитися на лендингу NBU University Challenge.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини